Newsroom

Het Vlaamse Kruis bespaart 50 % op IT budget en herinvesteert dit in hulpverlening.

Het Vlaamse Kruis bespaart 50 % op IT budget en herinvesteert dit in hulpverlening.

Misschien deed je in het verleden ook al wel eens een beroep op één van de Vlaamse vrijwilligers die op Vlaamse events en manifestaties de EHBO permanentie en ziekenvervoer verzorgen. Om de 36 Vlaamse afdelingen bestuurbaar te maken en de meer dan 1.500 actieve vrijwilligers te kunnen aansturen, is een goed werkende IT infrastructuur onontbeerlijk.

 

Bij zijn verhuis naar de nieuwe kantoren in Mechelen, besloot de organisatie te investeren in een verdere digitalisering van haar infrastructuur en ledenbestand. Toch bleef men regelmatig kampen met IT pannes, waarbij men telkens een beroep diende te doen op een externe partij. Dit maakte de werking onvoorspelbaar maar ook duur. Maandelijkse kosten kreeg men niet onder controle. Zij hingen immers direct af van het aantal updates of systeemcrashes. Frustratie dus. Begin 2010 klopte Het Vlaamse Kruis aan bij ASPEX.

De koppen werden letterlijk bij mekaar gestoken en daar groeide iets moois uit. 

 

Door het volledige beheer van data en infrastructuur in handen te geven van ASPEX, werden maandelijkse kosten met de helft gereduceerd. Het Vlaamse Kruis is niet meer genoodzaakt professionele computers aan te kopen, dure internetabonnementen af te sluiten of de hulp van externe partijen in te roepen. 

 

Op één jaar tijd bespaarde de organisatie zo meer dan 50 % op hun IT-budget. Geld dat vandaag volledig naar hulpverlening gaat. 

Share now