Newsroom

Groene vlakten, de tonen van traditionele folk en heel wat Guinness. Ierland vormde het decor voor een geslaagd Whizpr-weekend. Fall in Love with Dublin is niet langer een loze boutade.

Waar gaan we heen? Welk weer mogen we verwachten? Wat is de landstaal? Het zijn maar enkele van de vele vragen die het Whizpr-weekend vooraf gingen. Na een finaal spelletje Pictionary kondigde Dublin zich aan als reisbestemming. Een onbekend stukje Europa voor de meesten onder ons.

Onbekend is onbemind en dat bleek al snel onterecht. Een inwijding in de Ierse folk en hiermee gepaard gaande pub-cultuur was een ideale opener. Het nodige vocht zorgde er zelfs voor dat enkele Vlaamse klassiekers weergalmden door één van de vele kroegen. Moe maar voldaan namen we een eerste keer afscheid van ‘Dublin by Night’.

 

Na een echt Iers ontbijt (lees: een ware caloriebom met worst, eieren en zoveel meer) trokken we de stad in. Terwijl sommigen zich helemaal uitleefden als toerist, veroverden anderen de talloze winkelstraten die de Ierse hoofdstad telt. Dublin biedt voor ieder wat wils. En als ook de weergoden goed gezind zijn kan het weekend niet meer stuk.

 

Dublin staat ook bekend om zijn schrijvers en dichters. Geen wonder dat Trinity College een immense bibliotheek huisvest. Een beeld dat iedereen een blijvende indruk naliet, maar toch werd een man uit Brooklyn ‘talk of the town’. Want terwijl de nacht viel genoten we van een schitterend optreden van stand-up comedian Reggie Watts. 

 

Alvorens huiswaarts te keren toonden enkele Whizpr’s zich van hun meest sportieve kant. Een wandeling langsheen de klipkusten van Ierland toonde aan waarom James Joyce ooit volgende woorden sprak: “When I die, Dublin will be written in my heart.” 

Share now