integrated communications

Newsroom

These and other difficult questions were answered by Seagate during the presentation of their new long-term strategy at two Benelux partner events.
The resellers, distributors and customers present also received an update on the latest products from Seagate and got to meet storage experts and channel managers at unique locations in Brussels and Utrecht.

Gegevens zijn overal. Het maakt niet uit of je met je drone over het strand of de bergen vliegt, een paar uur Netflix kijkt of op Facebook, Instagram of Twitter zit. Seagate en analist en onderzoeksbureau IDC hebben samen deze groeiende databerg onderzocht en kwamen tot de conclusie dat we in 2025 163 Zettabyte (niet minder dan 163 biljoen gigabyte) aan opslag zullen creëren.

De opslagmarkt is de afgelopen jaren drastisch veranderd, merkt Region head Benelux en DACH Ward Bauwens op:

"Het begon met mainframes in de jaren 60 van de vorige eeuw, later gevolgd door pc's. Momenteel wordt de markt vooral aangedreven door smartphones en cloudopslag. We staan nu aan de vooravond van een nieuw tijdperk. De komst van steeds meer IoT-apparatuur betekent dat de hoeveelheid verzamelde gegevens nog sneller zal groeien."

IoT-gegevens worden niet alleen in uw thuisomgeving gegenereerd, maar ook door bedrijven en overheidsorganisaties. Deze gegevens moeten niet alleen worden verzameld, maar moeten ook geanalyseerd worden. Dit vereist de juiste opslagomgeving en dat is waar Seagate zich op voorbereidt met haar producten en toekomstvisie.

De verschillende apparaten aan de edge of rand van de cloud hebben verschillende behoeften. Video is een belangrijke driver voor gaming, beveiliging, drones en voor het opslaan van herinneringen. Aangezien computers steeds mobieler worden, leidt de kleine vormfactor vaak tot onvoldoende opslagruimte.
Seagate biedt een uitgebreid assortiment interne en externe producten om aan deze specifieke behoeften te voldoen. Met de nieuwe producten zoals Exos, Nytro en SkyHawk AI en partnerships met marktleiders zoals Adobe en DJI kan Seagate de uitdagingen aan die zijn ontstaan door de explosieve opslaggroei van de komende jaren. Het is belangrijk om te beseffen dat gegevens en betrouwbare toegang tot deze gegevens niet langer een achtergrondcriterium is, maar een essentiële vereiste in ons dagelijks leven is geworden.

AI (kunstmatige intelligentie) zal ook bijdragen aan een steeds actievere rol van computers in elk aspect van ons leven.

"Het belang van datagedreven interacties leidt tot een hogere focus op gegevensbeveiliging en de noodzaak om deze beveiliging optimaal te organiseren. Het is niet langer een nice-to-have, maar een must-have", voegde Bauwens eraan toe.

Seagate speelt in op deze enorme veranderingen met een slim assortiment en door samenwerkingen aan te gaan met verschillende spelers op wereldniveau. Op deze manier is het uitstekend uitgerust om de markt te bedienen en om u optimaal te laten profiteren van de voordelen die al deze nieuwe ontwikkelingen bieden.
 

Bekijk de video's van de events hier:

Share now